Lewis Hamilton: “Ik had deze overwinning echt nodig”

06 juli 2014 — Uiteraard was Lewis Hamilton dolgelukkig na de overwinning tijdens zijn thuisrace op het circuit van Silverstone. Volgens Hamilton, maar ook veel experts, is deze overwinning cruciaal voor de Brit zijn titelambities.


Hamilton liet na afloop van de race weten dat deze overwinning net was wat hij echt nodig had in zijn strijd met Nico Rosberg voor de titel. En dan te zeggen dat het er gisteren na afloop van de kwalificatie veel slechter uitzag. Hamilton ging toen halverwege zijn laatste snelle ronde op de rem staan, waardoor hij van de eerste plaats naar de zesde plaats tuimelde.

“Dit weekend toonde aan dat je nooit mag opgeven,” zei Hamilton na de race. “Om eerlijk te zijn was het gisteren geen kwestie van opgeven, ik dacht gewoonweg niet dat ik het kon om een snellere ronde neer te zetten ... Uiteindelijk had ik dit resultaat simpelweg nodig en ik ben dan ook erg dankbaar dat ik het gekregen heb.”

“De emoties zijn hier gemengd, maar kijk alleen al maar eens naar de steun die we hier van het publiek gekregen hebben. Ik kon iedereen zien juichen en roepen en dat tijdens gans de race. We hebben hier de beste fans en toen ik hier vandaag arriveerde vuurden de fans me aan. Ik wil hen dan ook erg hard bedanken voor de steun die ze mij gaven,” aldus Hamilton. “Je wil echter nooit een teamgenoot zien achterop geraken. We wilden hier echt een 1-2 behalen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België