Lewis Hamilton: “Ik heb mijn verstand laten spreken in de plaats van mijn hart”

01 augustus 2017 — Lewis Hamilton heeft proberen verklaren waarom hij in de laatste bocht van de GP van Hongarije teamgenoot Valtteri Bottas liet passeren.


Het was een opmerkelijk manoeuvre: Hamilton die tijdens de allerlaatste bocht zijn Finse teamgenoot liet passeren zodat die alsnog derde werd en Hamilton vierde. De F1-fans zijn er niet uit of het nu een goede of een slechte zaak is voor Hamilton. Feit is uiteraard wel dat het Hamilton drie punten kost in de titelstrijd, al is het natuurlijk ook zo dat Bottas Hamilton eerder tijdens de race op vraag van het team liet passeren.

Bottas kreeg toen te horen dat Hamilton de kans kreeg om Raikkonen te proberen passeren en indien dat niet lukte, dat Hamilton hem dan opnieuw zou laten passeren, iets dat uiteindelijk in de allerlaatste bocht gebeurde.

“Valtteri en ik hebben heel wat respect voor elkaar,” aldus Hamilton. “Net zoals het team aan hem vroeg om zijn ding te doen en opzij te gaan, deed ik hetzelfde. Dezelfde regels gelden voor mij. Ik heb het voor het team gedaan.”

Hamilton liet naar eigen zeggen zijn hoofd het overnemen van zijn hart. Eerder tijdens de race geloofde Hamilton er sterk in dat hij met zijn wagen sneller was dan Bottas en dat hij de aanval wel zou kunnen inzetten op Kimi Raikkonen in de Ferrari, iets dat uiteindelijk niet lukte.

“Ik dacht bij mezelf: ‘Ik ben de snellere wagen van ons beide, ik denk dat ik hier een kans maak om te winnen, laat me passeren. Geef mij die kans, anders spelen we mogelijke punten voor het team kwijt.’ Indien ik niet weg kon rijden, dan zou ik gewoon opnieuw posities wisselen. Er waren redenen om de posities niet te wisselen. Er was het risico van de andere wagens en het risico dat ik hem te laat voorbij zou laten, wat onnodig is wanneer je voor de titel strijdt.”

“Hij reed zelfs zeven seconden achter mij met een Red Bull achter hem. Ik had ook gedubbelde wagens rondom mij. Het was dan ook een beetje risicovol maar ik probeerde te wachten en het evenwicht te herstellen,” besluit Hamilton.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië