Lewis Hamilton: “Ik vreesde voor een klapband”

23 juni 2019 — Ondanks het feit dat Lewis Hamilton redelijk eenvoudig de GP van Frankrijk op zijn naam zette beweert de Brit dat de race toch niet zo eenvoudig was. Bovendien vreesde Hamilton dat hij een klapband zou krijgen.


“Ik ben duidelijk aan het zweten,” zei Hamilton na afloop. “Het is een mooie dag in het zuiden van Frankrijk maar ik ben hier enorm aan het zweten. Het was zeer warm in de wagen.”

“Bij deze wagens functioneert alles tot een bepaalde temperatuur, het draait allemaal rond betrouwbaarheid. De motor sparen waar het mogelijk is, brandstof sparen waar mogelijk, uitkijken met de banden.”

En wat die banden betreft, daarover maakte Hamilton zich tijdens de race toch wel zorgen.

“Ik had twee grote blisters op de banden, ik was dan ook wat bezorgd,” aldus Hamilton, die vervolgens de vergelijking maakte met wat Lance Stroll vorig jaar overkwam tijdens de GP van Frankrijk. “Lance had een klapband, ik maakte me daar zorgen over.”

Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om zonder veel problemen en met een grote voorsprong de GP van Frankrijk te winnen.

“Het is zeker en vast een goed weekend geweest. Ik race al zeer, zeer lang maar het wordt nooit saai,” zei Hamilton.

“Op het einde van de race had ik blisters en wijzigde het gedrag van de wagen wat. Ik maakte me wat zorgen en ik wou niet te veel pushen en een klapband hebben.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België