Lewis Hamilton is bang dat jonge rijders slachtoffer worden van salarisplafond in de F1

27 november 2020 — Er ligt een plan op tafel, dat gesteund wordt door alle teams, waarin staat dat de een team vanaf 2023 nog maar dertig miljoen dollar mag uitgeven aan salarissen voor de rijders. In principe mogen de teams hun rijders meer betalen maar die extra kost zal dan afgetrokken worden van het operationeel budget.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Lewis Hamilton verdient op dit moment in zijn eentje meer dan het toekomstig budgetplafond voor twee rijders. Naar eigen zeggen ligt hij er ook iet echt wakker van omdat het waarschijnlijk toch zal ingevoerd worden als hij er niet meer bij is maar hij vindt het wel oneerlijk voor de jongere rijders.

Hij benadrukt ook dat er in de Formule 1 ook weinig ruimte is om je als rijder individueel te profileren om iets te verdienen. Dat is iets wat in andere sporten, waar ook een budgetplafond werd ingevoerd, wel het geval is.

“Ik denk dat de rijders hier natuurlijk de sterren van de sport zijn,” zei Hamilton. “Zij zijn degenen die worden gezien, dat zijn degenen die hun merken een bepaalde reputatie geven, de sport naar een hoger niveau te tillen en het wereldwijd bekend laten worden.”

“Er zijn budgetplafonds in sommige sporten, zoals de NFL of honkbal misschien. Ik denk dat het enige verschil is dat die plaatsen de individuen meer controle hebben over hun eigen imago op vele gebieden, dan kunnen ze proberen om hun imago elders te maximaliseren. Deze sport controleert, vrij veel, het imago van de bestuurder.”

De wereldkampioen neemt het ook op voor de jonge talenten en vraagt zich luidop af als een team een goedbetaalde ster haar auto wil hebben er bijna niks meer zal overschieten voor de jonge talenten.

“Ik denk aan de volgende jonge sterren die er aankomen en ik zie niet in waarom ze een handicap zouden moeten hebben. Als ze iets belangrijks aan de sport bijbrengen, een multi-miljard dollar sport, moeten ze worden beloond voor wat ze er aan bijdragen”, zei Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België