“Lewis Hamilton is een F1-superster, maar hij is niet geliefd”

22 april 2019 — Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone krijgt vijfvoudig F1-kampioen en huidig wk-leider Lewis Hamilton te weinig erkenning voor zijn prestaties. Ondanks zijn recordaantal poleposities en zijn vele overwinningen lijkt Hamilton die trend toch niet te kunnen keren, iets dat Ecclestone erg jammer vindt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Er is geen enkele reden waarom hij daarin niet zou kunnen slagen,” antwoordt Bernie Ecclestone tegenover ‘The Telegraph’ op de vraag of Hamilton het record van zeven F1-titels van Michael Schumacher zou kunnen verbreken.

Ondanks zijn vele nevenactiviteiten naast de Formule 1, Hamilton heeft onder andere een eigen kledinglijn bij Tommy Hilfiger, is Hamilton erg succesvol in de Formule 1. Toch krijgt Hamilton ook vaak erg veel kritiek te verwerken, iets dat Bernie Ecclestone erg jammer vindt.

“Lewis is super, daarover bestaat geen twijfel. Naast zijn activiteiten in de modewereld lijkt hij de Formule 1 nu bijna als een hobby te beschouwen,” aldus Ecclestone. “Hij is de enige echte karakterkop in de sport, het is jammer dat er niet zo twee of drie rijders als hem in de Formule 1 zijn.”

Volgens Ecclestone is Lewis Hamilton tegelijkertijd goed en slecht voor de Formule 1.

“Lewis is het beste en het ergste dat de Formule 1 kan overkomen,” ging Ecclestone verder.  “Het beste omdat hij de Formule 1 is. Het slechtste omdat hij zoveel aandacht naar zich toe trekt, al is dat niet zijn fout.”

“Ik zou niet durven zeggen dat iemand groter is dan de Formule 1 als sport, maar hij is zeker en vast groter dan al de andere rijders, zelfs dan eender welk team.”

Het doet Ecclestone tot een opmerkelijke conclusie komen: “We hebben een F1-superster in Engeland, maar of hij geliefd is? Ik denk van niet.”

Dit bericht bekijken op Instagram

We got the best seats in the house @gigihadid ߙ̰ߏްߔ¥ #PFW

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België