Lewis Hamilton is op zijn hoede voor Max Verstappen

13 augustus 2020 — Lewis Hamilton ziet in Max Verstappen de grootste concurrent in de strijd om de wereldtitel en hij wil hem zeker niet onderschatten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Elbows really are the new handshakes ߘ… Well done today @redbullracing ߤܰߤ› We’ll see you next week.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In Oostenrijk en Hongarije kwam Mercedes weer als vanouds dominant voor de dag en sommigen vroegen zich al luidop af of de ‘Silberpfeile’ (of moeten we nu Schwarzpfeile zeggen?) alle races zouden winnen in 2020.

Na afgelopen zondag kunnen we al met zekerheid stellen dat dit niet het geval zal zijn want tijdens het tweede raceweekend in Silverstone was het Max Verstappen die aan het langste eind trok.

Verstappen kreeg de zege ook niet op een dienblaadje gepresenteerd, het was het resultaat van een goede tactiek van zijn team en een foutloos parcours van de kant van de jonge Nederlander.

Dat heeft ook Lewis Hamilton gezien en hij ziet in Verstappen zijn grootste concurrent voor de wereldtitel.

“De Red Bulls hebben al laten zien dat ze ons benaderen tijdens de races en deze keer waren ze sneller. Dat is het bewijs dat ze niet zo’n slecht pakket hebben zoals sommigen wel dachten,” aldus Hamilton.

“Ik zal ze niet over het hoofd zien. We moeten ze in de gaten houden en hard blijven werken want ik denk niet dat het gemakkelijk zal zijn. Maar ik geloof ook niet dat mijn team zo’n mentaliteit heeft.”

Voor de rest vertelt Hamilton dat dit niet het kampioenschap is dat hij wel zou willen maar hij hoopt dat er nog veel races komen waarin Red Bull hen zal uitdagen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België