“Lewis Hamilton kan de records van Michael Schumacher verbreken”

31 oktober 2017 — Volgens Nigel Mansell, F1-wereldkampioen in 1992, kan kersvers wereldkampioen Lewis Hamilton alle records in de F1 breken, zelfs die van Michael Schumacher.


Mansell was lange tijd de Brit met het meeste aantal F1-overwinningen achter zijn naam, 31 om precies te zijn. In 2014 verbrak Lewis Hamilton dat ‘Brits’ record door zijn 32ste overwinning te behalen. De teller van Hamilton staat ondertussen op 62 en daar bovenop heeft Hamilton ook nog eens vier wereldtitels.

Met die vier wereldtitels heeft Hamilton evenveel wereldtitels als Sebastian Vettel en Alain Prost. Enkel Juan Manuel Fangio (5) en Michael Schumacher (7) hebben meer wereldtitels. Nigel Mansell is er echter van overtuigd dat Lewis Hamilton Michael Schumacher zijn records van het meeste aantal overwinningen (91) en meeste aantal wereldtitels kan verbreken.

“Ik denk dat hij alles verdient wat hij krijgt,” aldus de 64-jarige Nigel Mansell op ‘talkSPORT’. “Lewis is een verademing voor mij. Hij heeft zoveel grenzen overschreden, hij is een erg toffe kerel en wordt soms misverstaan. Mensen zouden hem moeten eren voor wie hij is.”

“Lewis is geweldig. Ik heb het enkele jaren geleden al voorspeld, dat ik denk dat Lewis alle records kan verbreken. Zo goed is hij! Hij kan de allerbeste worden. Ik denk dat hij acht wereldtitels kan behalen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België