logo
 

Lewis Hamilton kende een rustige dag

12 oktober 2014 — Dankzij een fout van Nico Rosberg in de tweede bocht kon Lewis Hamilton zorgeloos richting zijn negende overwinning van het seizoen rijden. image

De Brit kende een goede start, maar werd in het rechte stuk naar de tweede bocht toch bedreigd door Nico Rosberg. Laatstgenoemde blokkeerde echter zijn beide voorwielen, waardoor zijn banden meteen helemaal aan flarden waren. Een pitstop was onvermijdelijk voor Rosberg, waardoor Hamilton vrije baan kreeg voor de rest van de race. De enige die nog enkele ronden min of meer in het zog van Hamilton bleef was Valtteri Bottas.

“Het was een enorm goede dag, en een fantastisch weekend. Eenmaal aan de leiding was de banden onder controle houden het enige wat ik nog moest doen. Het brandstofverbruik vormde geen enkele hindernis. Naar het einde toe voelde de wagen zo goed aan dat ik kon doen waar ik zin in had, ofwel pushen, of controleren.” verklaarde Hamilton na de race.

“Ik hoefde eigenlijk niet echt door te duwen, behalve toen ik vernam dat Nico achter mij reed. Toen ik het tempo wat opdreef was het makkelijk om gelijke tijden te draaien. Nico deed heel goed werk na zijn fout bij de start. De wagen voelt al het hele weekend ongelooflijk goed, en ik heb heel hard genoten van de omloop.”

Na een nieuwe dubbel voor Mercedes, is de eerste constructeurstitel een feit voor het team uit Brackley, en is tegelijkertijd de dominantie van Red Bull Racing van de laatste vier jaar doorbroken. Een memorabel moment volgens kampioenschapsleider Hamilton.

“Dit is een historisch moment voor ons, en ik ben trots om deel te mogen uitmaken van de allereerste constructeurstitel ooit voor Mercedes-Benz. Hier kon ik alleen maar van dromen toen ik hier aankwam. Dit is een grote dag voor het hele team.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België