logo
 

Lewis Hamilton krijgt gridpenalty voor GP van Bahrein

07 april 2018 — Slechts nieuws voor Lewis Hamilton, de Brit heeft immers een gridpenalty voor de GP van Bahrein gekregen.


Het nieuwe F1-seizoen zit nog maar in het tweede raceweekend en Mercedes ziet zich al genoodzaakt om de versnellingsbak van Lewis Hamilton te vervangen. Opmerkelijk want het Mercedes F1 team staat bekend voor haar sterke betrouwbaarheid.

Een versnellingsbak moet volgens het F1-reglement zes races meegaan en het wisselen van de versnellingsbak kost Lewis Hamilton in Bahrein dan ook vijf plaatsen op de startgrid. Hamilton kan de race dan ook hoogstens van op de zesde plaats op de grid aanvatten, al zal hij daarvoor dan wel tijdens de kwalificatie de snelste tijd moeten rijden.

Ook teamgenoot Valtteri Bottas krijgt een nieuwe versnellingsbak. De Fin moest na een crash tijdens de kwalificatie in Australië al een nieuwe versnellingsbak steken. Ook in Bahrein krijgt Bottas een nieuwe versnellingsbak maar doordat dit als zijn eerste raceweekend geldt krijgt Bottas geen gridstraf.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België