Lewis Hamilton: “Kwalificatie in Monza wordt een ‘nachtmerrie’ door verkeer”

05 september 2020 — Net als verschillende andere rijders vreest Lewis Hamilton dat de kwalificatie voor de GP van Italië op het circuit van Monza opnieuw zal uitdraaien in een 'nachtmerrie' omwille van verschillende rijders die tegelijkertijd traag op de baan rijden.

Vorig jaar draaide de kwalificatie voor de Italiaanse GP uit om een ongezien scenario waarbij verschillende rijders gedurende bijna een volledige ronde tergend traag over het hogesnelheidscircuit reden. Geen van de rijders wou als eerste aan het ultieme snelle rondje beginnen.

Daar is een logische verklaring voor want het effect van de slipstream is erg groot op de rechte stukken van Monza. Het zorgde echter wel voor ongeziene taferelen: enkel Carlos Sainz en Charles Leclerc reden uiteindelijk net op tijd over start-finish alvorens de lichten op rood gingen en de sessie erop zat.

FIA-racedirecteur Michael Masi vertelde eerder deze week dat hij met de teambazen in gesprek zou gaan om een herhaling van het probleem te voorkomen maar Lewis Hamilton blijft vrezen voor chaos tijdens de kwalificatie.

“Er waren problemen in het verleden en vorig jaar konden we zelfs niet aan onze ultieme snelle ronde beginnen,” aldus Hamilton.

“Het gaat interessant worden. Ik heb gehoord dat er een minimum tijd zou opgelegd worden voor de outlap, misschien dat dit zal helpen.”

“Ik vrees echter dat het in de laatste bocht nog steeds een nachtmerrie zal worden, iedereen zal daar een kloofje proberen vinden. Het gaat duidelijk een moeilijke kwalificatie worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België