Lewis Hamilton na veroveren pole: “Dit was een verschrikkelijke kwalificatie”

26 september 2020 — Lewis Hamilton veroverde de polepositie voor de GP van Rusland maar het scheelde niet veel of de Brit werd in Q2 al uitgeschakeld. Hamilton spreekt van een verschrikkelijke kwalificatie en verwacht ook een erg moeilijke race.

“Het was zeker en vast één van de mijn ergste kwalificaties, het was verschrikkelijk,” vertelde Lewis Hamilton tegen onze landgenoot Stoffel Vandoorne tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie. “Ik voelde mijn hartslag kloppen in mijn keel.”

“Mijn eerste snelle ronde werd overduidelijk weggenomen. Het was de eerste keer dat ik dit raceweekend breed ging in de laatste bocht.”

“Ik wou eerst buiten blijven om nog een rondje te rijden maar er werd me gezegd binnen te komen voor een setje nieuwe banden. Vervolgens kregen we plots die rode vlag!”

Hamilton werd dan ook bijna vroegtijdig uitgeschakeld in Q2 maar met nog amper iets meer dan twee minuten op de klok slaagde Hamilton dan toch nog in om door te stoten naar Q3.

“Het was echt een risico eenmaal we opnieuw de baan op gingen op de andere band, uiteindelijk is het ook niet goed dat we de race op de zachte band moeten starten.”

Hamilton mag dan wel van op de polepositie aan de race beginnen, dat betekent nog niet dat hij op eenvoudige wijze de race zal winnen.

“Het is leuk om op de pole te staan maar waarschijnlijk is dit het slechtste circuit om van op de pole te vertrekken want de slipstream die de rest hier krijgt is enorm,” blikt Hamilton vooruit naar de race van morgen. “Ongetwijfeld zullen de anderen morgen me proberen inhalen via de slipstream.”

Door zijn problematische kwalificatie moet Hamilton ook op de race op de zachtere band aanvatten, wat niet ideaal is voor het verdere verloop van de race.

“De twee wagens waartegen ik zal moeten racen vertrekken op de medium band wat het voor mij moeilijk zal maken om de race te winnen. Ik probeer echter om positief te blijven en ga bekijken hoe ik een goede start kan maken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België