Lewis Hamilton neemt de schuld op zich voor pitstop-blunder

07 september 2020 — Een fout getimede pitstop, op een moment dat de pitlane dicht was, zorgde ervoor dat Lewis Hamilton een bijna zeker overwinning verloren zag gaan. De zesvoudig F1-kampioen neemt daarvoor de schuld op zich.

“Ik heb die lichtpanelen eerlijk gezegd niet gezien, ik neem die verantwoordelijkheid dan ook op mij,” zei Hamilton in een reactie tegenover ‘Sky Sports F1’. “Het is iets waarvan we zullen leren.”

Hamilton lijkt zijn mening aangepast te hebben want tijdens de onderbreking van de race door een rode vlag na de crash van Charles Leclerc was Hamilton een donderwolk die zelfs verhaal bij de wedstrijdleiding leek te willen halen.

“We hebben het niet goed gedaan met die pitstop,” aldus Hamilton, die door de foute pitstop een bijna zeker overwinning weggooide.

“Het mocht gewoon niet zijn vandaag. Het is zeer jammer maar ‘what doesn’t kill you will make you stronger’,” besloot Hamilton, die ondanks zijn stop-and-go penalty na een serieuze inhaalrace alsnog als zevende wist te finishen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België