Lewis Hamilton: Nieuwe look en nieuw contract van bijna 213 miljoen euro?

11 februari 2020 — U leest het goed: Lewis Hamilton zou volgens het Britse 'The Sun' maar liefst 213 miljoen euro willen om een contractverlenging bij Mercedes te tekenen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Het is van rond Kerstmis geleden dat Lewis Hamilton en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff nog rond de tafel hebben gezeten. Beide heren spraken af om elkaar in januari met rust te laten en volgens ‘The Sun’ zouden de contractonderhandelingen deze week opnieuw opgestart worden.

Waarom nu? Omdat het na de bekendmaking van de meerjarige overeenkomst tussen het Mercedes F1 team en INEOS nu duidelijk is dat Mercedes ook de komende jaren nog in de Formule 1 aanwezig zal zijn.

Stelt zich uiteraard de vraag met welke rijders Mercedes het cruciale F1-seizoen 2021 zal ingaan, het jaar waarin de regels grondig op de schop gaan en de F1-bolides er volledig anders zullen uitzien.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff gaf reeds te kennen dat hij dat het liefst met de ‘snelste rijder’ zou doen en daarmee doelde hij overduidelijk op Lewis Hamilton. Mercedes heeft na de contractverlengingen van Max Verstappen bij Red Bull en Charles Leclerc bij Ferrari trouwens maar weinig andere alternatieven.

Kort samengevat: Lewis Hamilton bevindt zich in een luxesituatie en dat laat hij volgens ‘The Sun’ ook duidelijk merken.

Daar waar er eerst sprake was van Hamilton die 120 miljoen euro vroeg om twee jaar bij te tekenen zou Hamilton nu een slordige 180 miljoen Britse pond vragen voor drie extra seizoenen, of omgerekend zo’n 213 miljoen euro.

Hamilton beseft overduidelijk dat hij een enorme marktwaarde heeft en een uithangbord is voor Mercedes. De Britse zesvoudig F1-kampioen wil bovendien duidelijk opklimmen in de lijst van bestbetaalde sporters ter wereld.

Al beleeft hij naar eigen zeggen ook erg veel plezier aan de sport ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België