Lewis Hamilton onthult waarom hij nooit naar Ferrari is gegaan

18 november 2020 — In een interview met 'Gazzetta dello Sport' vertelt zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton waarom hij nooit de overstap naar Ferrari heeft gemaakt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

“We hebben erover gepraat maar we zijn niet verder geraakt dan enkele opties die op tafel lagen maar dat waren niet de juiste,” vertelde Hamilton tijdens een interview met het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

Volgens Hamilton was het echter niet alleen dat maar ook de timing die vaak niet goed zat. Zo gebeurde het volgens Hamilton meermaals dat zijn contract bij Mercedes afliep maar dat er bij Ferrari op dat moment geen mogelijkheid was om de overstap eventueel te maken.

“We kwamen nooit overeen,” aldus Hamilton. “Ik denk dat de timing belangrijk was en uiteindelijk gebeurt alles ook met een reden.”

“De voorbije seizoenen eindigde mijn contract steeds in andere jaren dan dat van al de andere rijders. Het is zoals het is.”

Het is echter maar de vraag of Hamilton indien hij ooit voor Ferrari zou getekend hebben, dezelfde vrijheid zou genoten hebben als dat hij de voorbije jaren bij Mercedes heeft gehad.

Hamilton staat gekend voor zijn vele activiteiten naast de Formule 1, denk bijvoorbeeld maar aan zijn samenwerking met Tommy Hilfiger maar ook voor zijn feestgedrag. Voor Hamilton was het destijds bij zijn overstap van McLaren naar Mercedes belangrijk dat hij naast de Formule 1 ‘vrijheid’ kreeg.

“Bij McLaren ben ik enorm gegroeid maar ze hadden ook bepaalde verwachtingen van hoe een rijder zich zou moeten gedragen. Ze stonden in contrast met het feit dat ik altijd al een outsider ben geweest, een non-conformist.”

“Voordat ik bij Mercedes tekende zei ik: “Kijk, ik ben anders dan de anderen. Laat me mezelf zijn, laat me dingen ervaren want ik wil uitzoeken wie ik ben en wat ik graag wil. Ik zal jullie in ieder geval helpen om jullie merk (Mercedes) te helpen groeien bij de jonge mensen’. En dat is ook gebeurd.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België