Lewis Hamilton ontsnapt aan bestraffing voor inbreuk tijdens kwalificatie

26 september 2020 — De polepositie van Lewis Hamilton stond even ter discussie nadat de stewards een onderzoek instelden naar een inbreuk van Hamilton tijdens de kwalificatie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het werd een spannende kwalificatie voor Hamilton, zeker toen er met nog zo’n twee minuten op de klok een rode vlag getoond werd tijdens Q2 en de Brit geen tijd achter zijn naam had staan.

Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om alsnog door te stoten naar Q3 en de polepositie te veroveren, maar ook daarna was het nog even bibberen. De stewards begonnen immers een onderzoek naar een inbreuk van Hamilton tijdens het opnieuw op de baan komen nadat hij in de tweede bocht te breed was gegaan.

FIA-racedirecteur Michael Masi had vooraf duidelijke instructies gegeven over hoe men terug de baan op moest komen wanneer er in de tweede bocht te breed werd gegaan. Hamilton gaf na afloop toe dat hij inderdaad niet op de juiste manier opnieuw de baan was op gereden.

De stewards oordeelden echter dat Hamilton geen tijdswinst had geboekt en legden daarom geen bestraffing op. Ook Nicholas Latifi, Romain Grosjean en Kevin Magnussen werden voor een gelijkaardig vergrijp onderzocht en kregen geen bestraffing.

Wat de race betreft waarschuwden de stewards de rijders wel dat een gelijkaardig vergrijp tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden zal opleveren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België