Lewis Hamilton ontsnapt aan gridstraf na onderzoek van stewards

04 juli 2020 — De stewards hebben geoordeeld dat Lewis Hamilton zijn tweede plaats op de startgrid voor de GP van Oostenrijk mag behouden.

Na afloop van de kwalificatie moest Hamilton zich verantwoorden bij de stewards voor twee mogelijke inbreuken. Enerzijds zou Hamilton tijdens zijn eerste snelle ronde in Q3 de baanlimieten niet gerespecteerd hebben. Anderzijds zou Hamilton tijdens zijn tweede snelle ronde gele vlaggen genegeerd hebben.

Na het horen van Hamilton alsook het bestuderen van de nodige telemetriegegevens besloten de stewards wat de eerste inbreuk betreft Hamilton zijn eerste snelle rondetijd in Q3 te schrappen omdat inderdaad de baanlimieten niet gerespecteerd werden.

Wat de tweede mogelijke inbreuk betreft, het negeren van gele vlaggen op het moment dat teamgenoot Valtteri Bottas van de baan was gegaan, werd Hamilton het voordeel van de twijfel gegeven.

“De rijder vertelde ons dat hij een groen lichtpaneel was gepasseerd in bocht nummer vijf,” aldus de stewards.

“Videobeelden bevestigden dat er tegelijkertijd gele vlaggen gezwaaid werden en groene lichtpanelen getoond werden. Er waren conflicterende signalen aan de rijder.”

“Dat in beschouwing genomen beslissen de stewards dat er geen verdere actie noodzakelijk is.”

Lewis Hamilton mag dus zijn tweede plaats op de startgrid van de GP van Oostenrijk behouden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België