logo
 

Lewis Hamilton opgelucht na goede kwalificatie

02 juli 2016 — Lewis Hamilton is blij met het verzekeren van de pole positie voor de GP van Oostenrijk. Met een opdrogende baan kan het resultaat altijd verrassend zijn, maar Hamilton bleef rustig onder de omstandigheid en reed uiteindelijk de snelste tijd.


In het laatste kwalificatiegedeelte ging elke rijder naar buiten op de intermediate regenbanden, maar wisselden met nog vijf minuten te gaan naar de droogweerbanden toen de Red Bull Ring al flink was opgedroogd. In een spannende finale reed Hamilton, met een voorsprong van een halve seconde op zijn teamgenoot, de snelste ronde. Hamilton zei na de kwalificatie dat hij zijn voorlaatste ronde opofferde om verkeer te vermijden tijdens zijn laatste ronde. Dat deze strategie risico’s met zich meeneemt, beseft de wereldkampioen. Hij is dan ook opgelucht dat alles goed uitdraaide.

“Het was een leuke sessie”, zei Hamilton achteraf. “Het is ongelooflijk hoe snel het hier opdroogde. Op een bepaald moment reden we net door mist. Ik heb hier nog nooit onder natte omstandigheden gereden en het nieuwe asfalt was wel erg glad. Maar bocht voor bocht droogde het snel op, waardoor het belangrijk was om als laatste aan je snelle ronde te beginnen.”

“Mijn voorlaatste ronde was ook goed, maar dan had ik in mijn laatste ronde net achter Ricciardo gezeten. Daardoor liet ik mijn voorlaatste ronde wat schieten, wat een groot risico was. Mocht er een gele vlag geweest zijn in mijn laatste ronde, dan had ik nu de pole niet. Maar gelukkig verliep alles goed. Dus ik ben erg blij.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België