Lewis Hamilton overweegt deelname aan de Formule E

07 april 2019 — Mercedes toonde onlangs haar toekomstige Formule E-bolide. Het is de bedoeling dat Mercedes volgend jaar voor het eerst deelneemt aan de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Indien we Hamilton mogen geloven zien we hem in de nabije toekomst misschien in die raceklasse rijden.


“Het is iets waarover ik al nagedacht heb,” vertelt Hamilton tegenover ‘The Sun’ . “tot nu toe draaide alles rond de Formule 1.”

“Ik ben sinds mijn acht jaar aan het racen. Ik vermoed dat ik ontwenningsverschijnselen zou hebben wanneer ik de F1 verlaat, net als elke andere racer die plots stopt.”

“Er zijn nog andere dingen die je kan doen, ik vermoed dat er andere raceklassen zijn waaraan ik kan deelnemen. Fernando doet de Indycar en Kimi Raikkonen is nu ook nog zijn grenzen aan het verkennen.”

Hamilton vergelijkt zijn situatie met die Van Gary Paffett, die de overstap maakte van de DTM naar de Formule E, waar hij de teamgenoot is van onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

“Ik ben in dezelfde periode opgegroeid als Gary Paffett,” aldus Hamilton. “Hij is iets ouder dan mij en racet momenteel in de Formule E en dat is nu de toekomst.”

“Wie weet is dat in de toekomst misschien een raceklasse waarin ik mijn vaardigheden kan gebruiken. Wanneer je ouder wordt de uitdaging echter steeds groter om de motivatie te vinden en gefocust te blijven. Je moet dan ook iets zien te vinden waarvan je houdt.”

Dit bericht bekijken op Instagram

The newest member of the @mercedesbenz racing family ⚡️⚡️⚡️Hi @mercedesbenzeqfe ߑ˰ߑ˰ߑ‹ • • • #Mercedes #MercedesBenz #MercedesEQFE #FormulaE #MBClassic

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België