Lewis Hamilton: “Red Bull is momenteel iets sneller”

29 augustus 2020 — Na de oefensessies op vrijdag beschouwt Lewis Hamilton zijn team Mercedes niet als de snelste voor de GP van België.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Als we Lewis Hamilton na de vrije trainingen op vrijdag mogen geloven is Mercedes niet de favoriet voor de GP van België. Spelen de wereldkampioen en zijn team verstoppertje of is er echt iets aan de hand? De toekomst zal het uitwijzen.

“Ik denk dat Red Bull iets sneller is dan wij,” aldus Hamilton. “Maar het zit allemaal erg kort op elkaar.”

Tijdens de tweede vrije training lag de top drie slechts een tiende van een seconde uit elkaar en dat is voor Hamilton reden genoeg om in Spa-Francorchamps in het defensief te gaan.

“Het is zoals ik voor dit weekend al aankondigde: we gaan de zevende race in en het veld komt steeds dichter bij elkaar omdat iedereen zich ontwikkelt. Dat is duidelijk te zien dit weekend.”

“Alles hangt zo dicht bij elkaar. We moeten uitzoeken waarom dat zo is. Heeft de concurrentie nu een stap vooruit gezet of hebben we een stap terug achteruit gedaan, of het nu gaat om de baanligging of het downforce niveau? Wie weet? Daar werken we aan”, aldus Hamilton.

Hamilton vindt dat het al bij al een goede vrijdag geweest is voor Mercedes.

“Omdat het droog was, hadden we genoeg tijd om de auto te begrijpen. We zullen de auto nog verder moeten afstellen, maar het voelt al vrij goed.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België