“Lewis Hamilton stopt na het behalen van zevende F1-titel”

07 november 2020 — Lewis Hamilton is probleemloos op weg naar een zevende F1-titel. Volgens Ralf Schumacher zou dat meteen ook het F1-afscheid van de Brit kunnen betekenen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1) op

Met het behalen van een zevende F1-titel zou Lewis Hamilton het record van Michael Schumacher evenaren. Volgens sommigen kan Hamilton er op zijn minst nog één of twee titels aan toevoegen maar gaat Hamilton volgend jaar nog door in de Formule 1?

Dat is voorlopig een open vraag die onbeantwoord blijft. Meer zelfs, tot een dikke week geleden bestond daar geen twijfel over, tot Hamilton zelf voor opschudding zorgde door na zijn overwinning in Imola te zeggen dat het niet zeker is dat hij volgend jaar nog in de Formule 1 aanwezig is.

Opvallend is inderdaad wel dat de contractonderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes maar blijven aanslepen. Daar waar er normaal al lang een nieuw contract verwacht werd is dat nog steeds niet het geval.

De voorbode van een mogelijk F1-afscheid van Hamilton. Ralf Schumacher gelooft alvast van wel. De jongere broer van Michael Schumacher acht de kans groot dat Hamilton bij het behalen van een zevende titel de Formule 1 vaarwel zegt.

“Dit is de zevende titel in de Formule 1 die hij wint en dat heeft effect. Het vele reizen vreet energie, dat kost natuurlijk erg veel kracht,” vertelt Ralf Schumacher tegen ‘Sky Deutschland’.

Hamilton heeft naast de Formule 1 ook veel andere interesses, denk bijvoorbeeld maar aan muziek en zijn samenwerking voor een eigen collectie bij kledingmerk Tommy Hilfiger. Hamilton heeft steeds gezegd dat hij na de Formule 1 ook op dat vlak nog doelen heeft en zaken wil bereiken.

Ralf Schumacher denkt dan ook dat Hamilton eerder vroeg dan laat de Formule 1 zal verlaten, al kan het volgens de Duitser ook gewoon een geschil over geld zijn.

“Ik denk dat er door de coronapandemie niet echt een akkoord wordt bereikt over het salaris,” vertelt Schumacher.

Hamilton zou naar verluidt een salarisverhoging met zo’n 5 miljoen euro eisen. Daimler, het moederconcern boven Mercedes, kondigde dit jaar al verschillende besparingen aan en zou dan ook niet happig zijn om daarmee in te stemmen.

Voorlopig blijft het echter afwachten of Lewis Hamilton daadwerkelijk een streep trekt onder zijn F1-carrière of toch ook in 2021 op de startgrid zal staan.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België