Lewis Hamilton uit felle kritiek op F1-collega’s: “Verzet jullie tegen racisme, ik sta weer alleen”

01 juni 2020 — De dood van George Floyd beroert de gemoederen in de Verenigde Staten en F1-wereldkampioen Lewis Hamilton deelt een sneer uit aan zijn collega’s. “Als kleurling sta ik er nu weer alleen voor,” laat hij optekenen op de sociale media.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

George Floyd overleefde een keihard optreden van politieagent Derek Chauvin niet doordat die laatste, ondanks het feit dat de zwarte man al geboeid op de grond lag, met zijn knie in zijn nek bleef duwen. Het incident werd gefilmd en voor de lokale bevolking is dit het bewijs dat de politie racistisch te werk gaat.

Lewis Hamilton laat zich in dit soort zaken nooit onbetuigd en reageerde via een bericht op de sociale media waarin hij zijn collega’s niet spaarde.

“Ik zie degenen die nu stil zijn. Net als je wordt verondersteld om als een ster op te staan, zijn het die mensen die stil zijn. Niemand in mijn sport maakt lawaai. Natuurlijk is dit een door blanken gedomineerde sport,” aldus Hamilton op verschillende sociale media.

“Ik ben de enige in mijn sport met een kleur en ik heb weer eens het gevoel dat ik alleen sta. Ik dacht dat je nu wel zou zien wat er aan de hand is en iets zou zeggen, maar je kunt niet naast ons staan. Maar weet dat ik weet wie je bent en ik zie je’‘, besluit Hamilton.

Zijn bericht had ook effect want na zijn tirade reageerden onder andere collega F1-piloten Lando Norris en Charles Leclerc met berichten onder de hashtag #BlackLivesMatter.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België