Lewis Hamilton uit felle kritiek op Pirelli-banden 2021: “Als dit het resultaat is na twee jaar!”

28 november 2020 — Op vrijdag mochten de rijders in Bahrein testen met de F1-banden die ontwikkeld werden voor 2021 maar Lewis Hamilton was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de nieuwe Pirelli-banden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

“We hebben hier een team van Pirelli en ik heb enorm veel respect voor de jongens die hier onze banden monteren. Ze komen naar hier om het veilig voor ons te houden en verrichten geweldig werk,” begint Hamilton nog positief.

Daarna uitte de zevenvoudig F1-kampioen echter al snel felle kritiek aan het adres van Pirelli, dat volgens hem gewoon weg er niet in slaagt om betere banden te maken.

“Jammer genoeg rijden we al twee jaar met dezelfde banden. Eind 2019 kwamen ze met een nieuwe band maar die was wat slechter dan de banden waarmee we reden. ‘Oke, dan blijven we de banden van het voorbije jaar gebruiken’ zegden ze.”

“Ze hadden twee jaar om een nieuwe betere band te ontwikkelen en het resultaat is dat we met banden zitten die drie kilo zwaarder zijn en ongeveer een seconde per ronde trager.”

Volgens Hamilton is het voor buitenstaanders moeilijk om te begrijpen waarom zoveel F1-piloten zich zorgen maken over de banden die Pirelli ontwikkelt heeft.

“Ik weet dat het voor de fans niet echt een verschil maakt maar vanuit het standpunt van het rijden, we werken met partners samen die de absolute top zijn op het vlak van technologie en steeds vooruitgang willen boeken.”

“Als je dan na twee jaar ontwikkeling achteruit gaat dan weet ik niet wat er gebeurt. Het voelt echt niet goed en het is iets om je zorgen over te maken.”

“Ik zou nu gewoon bij de huidige banden willen blijven. Als dit alles is wat ze in huis hebben en het beste wat ze kunnen dan is het duidelijk beter om bij de huidige banden te blijven,” besloot Hamilton.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België