Lewis Hamilton uitgeput na de race: “Dit waren drie races op één dag”

13 september 2020 — Lewis Hamilton slaagde erin om de GP van Toscane op het circuit van Mugello te winnen maar die overwinning kwam er niet zomaar. De zesvoudig kampioen moest er naar eigen zeggen diep voor gaan.

“Ik ben om eerlijk te zijn redelijk uitgeput, het was één van de gekste races ooit die ik heb meegemaakt,” vertelde Hamilton na afloop. “Mijn hart is duidelijk nog aan het racen.”

Hamilton moest na het overschrijden van de finish zichtbaar even bekomen. Hij bleef nog even in de wagen zitten om op adem te komen en dat kwam doordat de race op Mugello fysiek zeer uitdagend was geweest.

“Het was echt enorm zwaar. Het voelde als drie races op één dag tijd,” aldus Hamilton. “Het was fysiek en mentaal één van de meest uitdagende dagen die ik ooit heb meegemaakt

“Het was echt een zware dag, zowel fysiek als mentaal vandaag. Het was ongelooflijk zwaar. Er was ook die ongelooflijke hitte.”

Naast de fysieke belasting door het circuit op zich kwamen er de uitdagende omstandigheden tijdens de race ook nog eens bij. Dit alles zorgde er volgens Hamilton voor dat de F1-piloten echt uitgeput werden.

“Valtteri achter me houden, die heel het weekend hier ongelooflijk snel was, was niet eenvoudig en in het begin van de race bevond ik me zelf achter hem. Al die herstarts, de focus die je telkens nodig had, het was zeer, zeer zwaar vandaag.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België