Lewis Hamilton verdedigt zijn afwezigheid tijdens F1-show in Londen

14 juli 2017 — Afgelopen woensdag was er een demonstratie van de Formule 1 teams in de straten van Londen. Eén man werd er hard gemist: Lewis Hamilton. Hij heeft nu verklaard waarom hij ervoor koos om naar Griekenland te vliegen voor vakantie in plaats van een deelname aan 'F1 Live' in Londen.


Lewis Hamilton was de enige rijder die niet op de afspraak was in Londen op woensdag. De Brit koos om naar een Grieks eiland te vliegen met zijn vrienden.

“Iedereen heeft het recht om een eigen keuze te maken”, begon Lewis Hamilton zijn verklaring. “Ik voelde dat het al een intens seizoen was geweest. Ik probeerde me op de best mogelijke manier voor te bereiden op komend weekend. Het seizoen is het meest belangrijke voor mij en meer is er niet achter te zoeken.”

In de omgeving van Trafalgar Square was er ‘boe-geroep’ te horen toen men de naam van Lewis Hamilton omriep. Grote concurrent voor de titel, Sebastian Vettel, werd dan weer als een held onthaald in de hoofdstad van Groot-Brittannië. Lewis Hamilton liet weten dat hij het evenement in Londen niet had gevolgd. Hij arriveerde in Engeland op donderdag, waarna hij meteen naar Silverstone vertrok.

“Ik heb mijn telefoon niet aangeraakt de laatste dagen”, gaat Hamilton verder. “Ik probeerde me zo veel mogelijk uit te sluiten. Ik ben van mening dat ik me op deze manier het beste heb voorbereid voor het weekend en dat is alles wat ik kan doen. Natuurlijk zal men daar een mening over hebben, maar dit is mijn manier om klaar te zijn voor de strijd.”

“Ik hou van deze race en ik denk niet dat het evenement in Londen een rol speelt in mijn liefde voor deze Grote Prijs. Het is de voorbije tien jaar altijd ongelooflijk geweest om hier te racen en het groeit elk jaar. Mensen sparen het hele jaar lang om naar de race te komen. De voorbije jaren liet ik al zien hoe veel ik dat apprecieer en respecteer. Ik probeer dan ook van het weekend te genieten met de fans en dat zal niet veranderen.”

Er werd Hamilton voorgelegd dat hij een grote kans heeft mislopen een betere band te creëren met de fans, buiten een GP-weekend. Hij antwoordde kort door te melden dat hij de meeste volgers heeft op de sociale media en voegde later het volgende er aan toe:

“Ik geloof dat ik alles doe om in verbinding te staan met de fans. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk te communiceren met hen. De fans betekenen alles voor me. Daar maak ik geen geheim van. Mijn inzit voor de sport, op en naast het circuit is belangrijk voor me. Er worden vaak dingen niet gepubliceerd, zoals toen ik een ziekenhuis ging bezoeken en tijd doorbracht met jonge kinderen omdat ze niet naar de race kunnen komen. Dat is erg belangrijk voor me en ik vind dat ik daar mijn energie in moet steken.”

“Uiteindelijk moeten we allemaal keuzes maken en moet je bij je keuze blijven. Je moet trots zijn dat je die keuze hebt gemaakt. Ik ben trots en ik ben dit weekend naar hier gekomen om alles te doen wat ik kan. Ik wil de GP van Groot-Brittannië winnen. De laatste drie jaar is het me gelukt en de wil om het dit jaar opnieuw te doen is groter dan ooit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België