Lewis Hamilton verontschuldigt zich voor zijn felle reacties: “Ik ben ook maar een mens”

30 september 2020 — Lewis Hamilton heeft in een bericht op sociale media toegegeven dat hij het misschien niet altijd even goed doet als hij tegenslag heeft, zoals bijvoorbeeld zijn reactie na zijn bestraffing door de stewards afgelopen weekend in Rusland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Het moest afgelopen weekend een feestelijke race worden voor Lewis Hamilton want hij zou het record van meeste overwinningen in de F1, dat tot nader order nog steeds op naam staan van Michael Schumacher, gaan evenaren. Netflix was ook aanwezig om alles op beeld vast te leggen.

Tot op het moment dat hij zich met zijn bolide naar de startgrid begaf verliep ook alles volgens plan maar Hamilton maakte op weg naar de grid twee keer een oefenstart buiten de afgesproken zones. Dat leverde hem twee tijdstraffen op van elk vijf seconden en die bleken onoverbrugbaar te zijn om nog voor de overwinning te vechten.

Vooral de FIA moest het na de race ontgelden in de reacties van Hamilton. Hij stelde dat “ze hem wilden stoppen.” Dat lokte verschillende reacties uit, onder meer bij de fans, maar nu komt Hamilton op de proppen met verontschuldigingen op Twitter.

“Ik doe het misschien niet altijd goed als ik tegenslag heb,” schreef Hamilton. “Wanneer de spanningen hoog oplopen zal ik misschien niet altijd reageren zoals jij wilt dat ik doe, maar ik ben maar een mens en ik ben gepassioneerd door wat ik doe.”

“Ik leer en groei elke dag, en ik trek mijn lessen en blijf vechten voor de volgende. Dank aan hen die me blijven steunen en met me vechten. Still we rise!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België