Lewis Hamilton verovert vijfde pole op Monza

03 september 2016 — Lewis Hamilton was tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië de snelste. Met zijn vijfde pole op het snelle circuit van Monza evenaart hij de resultaten van Fangio en Senna.


Juan Manuel Fangio en Ayrton Senna waren elk vijf keer de snelste tijdens de kwalificatie voor de GP van Italië op het circuit van Monza. Vandaag doet Lewis Hamilton even goed. De Brit versloeg vandaag Nico Rosberg in de strijd om de pole positie, zijn vijfde op Monza.

Lewis Hamilton wist niet van het record, vlak voor de start van het weekend. “Het is fantastisch om samen genoemd te worden met de grootheden van deze sport. Ik had het nooit durven dromen.”, verklaarde Lewis Hamilton tijdens de persconferentie, die voor het derde jaar op rij als eerste zal vertrekken aan de GP van Italië.

“Wat Mercedes hier doet is exceptioneel”, bedankt Lewis Hamilton zijn team verder. In Q2 zette de wereldkampioen zijn snelle tijd neer op de zachte banden. Tijdens de snelle ronde verremde hij zich wel, waardoor hij in het nadeel kan zijn bij de start van de race. Hamilton weerlegt dat in ieder geval. “De flatspot uit Q2 is minimaal, dus zal het ons niet hinderen. Ik wou enkel zekerheid op dat moment, want we willen de race onder de beste omstandigheden aanvatten.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België