Lewis Hamilton verrast door behalen polepositie: “Het ging plots veel beter”

30 september 2017 — Tijdens de oefensessies zag het er niet goed uit voor Mercedes maar uiteindelijk slaagde de Brit er wel in om de polepositie te veroveren. De Brit is dan ook erg tevreden, al vindt hij het wel jammer dat Vettel technische problemen had.


“We hadden geen idee hoe het vandaag zou verlopen,” zei Hamilton na afloop. “Ik vind het jammer voor Sebastian, hij was overduidelijk snel tijdens de oefensessies.”

“Op de één of de andere manier zijn we erin geslaagd om het goed voor elkaar te krijgen, de engineers hebben gisteren schitterend werk verricht. De wagen voelde enorm goed aan vandaag. Het is echt een verrassing om bovenaan te staan maar ik ben erg dankbaar.”

Hamilton blijft ondanks het veroveren van de polepositie echter op zijn hoede. Volgens Hamilton vormen Red Bull en Ferrari morgen zeker en vast nog een bedreiging voor de overwinning.

“We gaan overduidelijk een moeilijke strijd met die jongens aan. Red Bull in het bijzonder toonde gisteren en vandaag een sterke racepace over de lange runs,” aldus Hamilton. “Ik hoop dat onze wagen de juiste richting is uitgegaan, niet alleen voor de kwalificatie maar ook voor de race, dat zullen we morgen zien.”

Hamilton beseft ook dat er veel tijdens de start kan gebeuren, dat is twee weken geleden nog gebleken tijdens de GP van Singapore.

“Er is een lange weg af te leggen naar de eerste bocht, er kan veel gebeuren,” blikt Hamilton vooruit naar de race.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië