logo
 

Lewis Hamilton verwacht geen ‘Rosberg-strijd’ met Bottas

11 mei 2019 — Ondanks dat er duidelijk intense strijd lijkt te ontstaan tussen Hamilton en Bottas verwacht Lewis Hamilton niet dat de onderlinge relatie met Bottas in die mate zal verzuren dat er een strijd zoals enkele jaren geleden met Nico Rosberg zal ontstaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Slechts één punt, dat is het verschil in de wk-tussenstand tussen Hamilton en Bottas, waarbij de Fin aan de leiding staat. Allebei wisten ze tijdens twee races te zegevieren, allebei willen ze resoluut voor de wereldtitel gaan.

In vergelijking met vorig jaar kende Bottas dit jaar een veel sterkere seizoensstart, waardoor Hamilton momenteel niet duidelijk de nummer 1-status binnen het Mercedes F1 team heeft. Ook Hamilton beseft dat de situatie momenteel anders is dan vorig jaar en dat dit kan leiden tot spanningen.

“Er gebeuren altijd dingen op de achtergrond, zaken waarvan jullie niets weten. Dit is ook niet de plaats om daarover te praten,” aldus Hamilton.

“Wanneer Toto er flarden van vermeldt dan is dat omdat hij zo’n dingen heeft gezien. Wat echter belangrijk is, is dat we als team vooruit willen. We bespreken de dingen en hopelijk zetten we dat dan recht zodat zoiets niet opnieuw voorvalt.”

Hamilton liet in het verleden al verstaan dat volgens hem Nico Rosberg destijds het spel ‘vuil’ speelde door zich niet aan gemaakte afspraken te houden.

“Wat in het verleden gebeurde is dat een individu (waarmee Hamilton naar Rosberg in 2016 verwijst) gewoon zijn eigen ding bleef doen. Dat is vandaag helemaal niet het geval. We hebben een geweldige energie binnen het team, er is respect.”

“We zijn akkoord gegaan met een regel die bepaalt dat we de dubbeloverwinningen kunnen binnenhalen. We steunen elkaar.”

Volgens Hamilton zetten Bottas en hijzelf dan ook overduidelijk het teambelang voorop, wat meteen ook volgens de Brit de reden is dat er geen grote incidenten plaatsvinden.

“We doen alles steeds met een enorm respect,” aldus Hamilton. “Het uiteindelijk doel is dat het team bovenaan eindigt en ik ben een teamspeler.”

“Dat is echt fundamenteel, je moet een teamspeler zijn. We zijn hier niet voor onszelf. We worden betaald om voor het team te winnen en te presteren voor het team. Zo lang we daaraan denken zouden er geen problemen mogen zijn.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België