Lewis Hamilton vierde keer wereldkampioen: “Ik bleef gaan en ik bleef terugkomen”

30 oktober 2017 — “Still I rise” staat er te lezen op de helm van Lewis Hamilton. Op die manier kroonde de Brit zich voor de vierde maal tot wereldkampioen.


“Het was een verschrikkelijke manier om het doen maar ik had geen keuze,” liet Lewis Hamilton aan ‘Sky Sports’ weten na afloop van de race.

Hamilton vertelde dat hij op voorhand wist dat het niet gemakkelijk zou worden in de eerste bocht.

“Ik denk dat ik niet te agressief was en ik heb mijn auto perfect geplaatst zodat de auto achter me ook nog voldoende plaats had.”

“‘Still I rise,’ ik bleef gaan en ik bleef terug komen.”

“In de eerste plaats wil ik de mensen in Bricksworth en Brackley bedanken voor hun harde werk. De titel bij de constructeurs was al een grote prestatie maar ik ben nog meer dankbaar voor jullie hulp om me dit helpen te bereiken.”

“Ik probeer er alles aan te doen en dat is ook de filosofie van het team. Als rijder probeer je altijd van de lat iets hoger te leggen maar vandaag was heel ongewoon. Veertig seconden achterstand is verschrikkelijk, je rijdt rond in niemandsland.”

Hamilton vertelt ook nog dat hij alleen maar dacht aan vooruitkomen in de race. Dat bracht echter ook stress met zich mee als hij mensen moest inhalen.

“Ik moest alleen maar naar voor denken terwijl ik geen idee had wat er in het kampioenschap zou gebeuren. Ik wou gewoon zo ver mogelijk naar voren geraken en me in de race mengen maar iemand proberen inhalen was een ramp.”

“Volgens mij moet je alles dag per dag bekijken. Ik ben enorm tevreden met mijn vierde titel en ik ga echt de tijd nemen om er over na te denken. Ik ben ook trots op mijn vlag en iedereen die ze vertegenwoordigt. Ik hoop ook dat iedereen die gekeken heeft ook tevreden is met het resultaat en ik ga proberen van blijven te groeien, zo hoog als ik kan,” besloot Hamilton.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België