Lewis Hamilton vol lof over de vrouw achter zijn succes: “Ze is het beste dat me overkomen is”

12 november 2020 — Terwijl hij zelf op weg is naar zijn zevende wereldtitel steekt hij de loftrompet over zijn fysiotherapeut en vertrouwenspersoon Angela Cullen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Angela Cullen (@cullen_angela) op

Angela Cullen maakt sinds 2016 deel uit van de entourage van Lewis Hamilton, ze is een soort manusje-van-alles. Ze begeleidt Hamilton op het vlak van zijn dieet, agenda en hoe hij zal reizen. Het is dan ook geen verrassing dat Hamilton zijn vertrouwenspersoon in de bloemetjes zet.

“Mensen zullen het zeker niet begrijpen, natuurlijk, omdat ze het van een afstand zien, maar ze is een van de grootste dingen die me in mijn leven is overkomen,” vertelde Hamilton aan ‘Ziggo Sport’. “Ik heb het geluk gehad om met veel mensen te werken, en zij is de hardst werkende vrouw waarmee ik heb gewerkt.”

“Ze is gefocust, onbaatzuchtig en ze maakt mijn weekends rustig. Elke dag dat ik wakker word, hoe laat het ook is, is ze gewoon positief. Geen enkele dag is ze negatief geweest, dus dat is heel, heel belangrijk.”

“Ik denk dat het belangrijk is in het leven om positieve mensen om je heen te zetten. Je kunt niet rondlopen met ballast, je kunt niet rondlopen met mensen die je niet inspireren om beter te zijn en je weer uit de put helpen als het even tegenzit. Je moet in de buurt zijn van mensen die dat voor je kunnen doen, en zij is een van hen.”

Angela Cullen en Lewis Hamilton kwamen met elkaar in contact door Dr. Aki Hintsa, de orthopedisch en trauma-chirurgisch specialist die tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen verzorgde. Hamilton laat echter optekenen dat het nooit de bedoeling was dat Cullen louter de rol zou opnemen van fysiologische trainer.

“Als je in de Formule 1 komt, is er dit hele idee van fysio’s, maar veel van hen, of sommige van hen, zijn gewoon trainers,” zei Hamilton. “Ze nemen nog steeds de titel ‘fysio’ aan - maar een fysio is een fysiotherapeut, en jarenlang had ik altijd een mannelijke trainer gehad, maar ik merkte dat ik altijd andere problemen had.”

“Ik zou spierkramp in mijn nek hebben, of ik zou problemen hebben met mijn onderrug of wat het ook mag zijn, en mijn trainer zou het nooit kunnen verhelpen”.

“Dus je zou er het hele weekend mee te maken hebben en ik had zoiets van: ‘Dit slaat nergens op. Ik hoef niet te trainen in het weekend. Dus ik zei, ‘Ik moet een fysio vinden.’”

“Angela had thuis al een beetje aan me gewerkt, dus ik sprak met haar en vroeg haar, ‘Wil je met me mee op pad gaan?’ en ik wist helemaal niet dat we de beste partners zouden zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Angela Cullen (@cullen_angela) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België