Lewis Hamilton vreesde dat hij zou stilvallen op startgrid maar Mercedes kon niets doen

23 juli 2020 — In de Mercedes-debriefings krijgen we vaak interessante achtergrondinfo en weetjes over de voorbije race, zo ook deze keer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Lewis Hamilton maakte zich voorafgaand aan de start van de GP van Hongarije immers zorgen. De Brit vreesde immers dat hij stil zou komen te staan op de startgrid. Tijdens de formatieronde zei Hamilton via de boordradio dat de motor een geluid maakte alsof hij in ‘stall’ zou gaan.

Er was echter een probleem: Mercedes kon niet antwoorden dat Hamilton zich helemaal geen zorgen hoefde te maken, dit omdat het reglement dit simpelweg verbiedt. Tijdens de formatieronde mag het team niets zeggen tegen een rijder, iets dat in Hongarije nogmaals bleek nadat Grosjean en Magnussen bestraft werden omdat het Haas F1-team tijdens de formatieronde gezegd hadden dat ze moesten binnenkomen in de pits.

“Lewis liet tijdens de formatieronde weten dat er een probleem was, hij dacht dat de motor in stall zou gaan,” aldus Andrew Shovlin in de debriefing-video van Mercedes.

“In werkelijkheid was het een sensorprobleem dat enkel een invloed heeft op de motor in een stationaire toestand.”

De motor is trouwens zo ontworpen dat hij eigenlijk niet kan ‘stallen’, wat Hamilton vreemd genoeg niet wist of waaraan hij dus gewoon niet dacht.

“Er was dus geen probleem en de motor zou niet stallen. Er is bovendien een bescherming in de motor die stalling voorkomt indien je in dergelijke situatie terecht zou komen. Dat konden we hem echter niet zeggen,” aldus Shovlin.

“De regels stellen immers dat je tijdens de gehele formatieronde niets tegen de rijder mag zeggen. We wisten dat alles in orde was maar hij maakte zich tot aan de startlijn zorgen.”

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België