Lewis Hamilton vreest de rechte stukken in China

11 april 2019 — Het kan verkeren in de Formule 1, daar waar Mercedes jarenlang domineerde op de circuits met lange rechte stukken zijn ze nu bevreesd omdat Ferrari de hoogste topsnelheden haalt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In Bahrein verbaasde Ferrari iedereen door op de rechte stukken erg hoge snelheden te halen en van het begin tot het einde leek te domineren. Door omstandigheden liep het mis tijdens de race maar in China dient zich een nieuwe kans aan.

Het Shanghai International Circuit kenmerkt zich door een enorm lang recht stuk. Net dat was het sterke punt van Mercedes maar nu lijkt Ferrari op dat vlak te domineren.

“Tijdens de eerste races van een nieuw seizoen is het altijd moeilijk om inschattingen te maken,” aldus Hamilton in China. “We hadden niet verwacht om de performance te halen die we tijdens de eerste race hadden, wat er tijdens het tweede raceweekend gebeurde hadden we ook niet verwacht. Dit is nog maar de derde race, tegelijkertijd voelt het al lang geleden aan.”

Hamilton vreest vooral dat Ferrari in China zal kunnen profiteren van haar snelheid op de lange rechte stukken. Tegelijkertijd hoopt hij dat Mercedes het op eigen kracht van Ferrari zal kunnen halen.

“De rechte stukken zijn in hun voordeel,” blikt Hamilton vooruit. “Ik hoop dat we niet op betrouwbaarheid moeten rekenen om het te halen. Ik hoop ook dat de strijd tijdens de race veel closer zal zijn.”

“De kwalificatie was redelijk goed maar tijdens de race was er een serieus verschil. Dit is een geweldig circuit waarop je een geweldige race kan hebben. Des te closer het is, des te beter.”

Ook teamgenoot Valtteri Bottas meent dat Ferrari van de lange rechte stukken kan profiteren.

“Het is een circuit met zeer lange rechte stukken en de motorkracht en snelheid op de rechte stukken zijn in China zeer belangrijk,” aldus Bottas. “Er zijn hier ook bochten maar we weten dat Ferrari hier zeer sterk zal zijn.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België