logo
 

Lewis Hamilton: “We zijn geschiedenis aan het schrijven”

12 mei 2019 — Lewis Hamilton was na afloop van de GP van Spanje dolblij met zijn derde overwinning van het seizoen, de vijfde dubbeloverwinning op rij voor het Mercedes F1 team.


“Het was een zeer interessante start en zeer, zeer close,” aldus Hamilton. “Ik wist dat Valtteri zeer laat zou remmen, het was dan ook ongeveer een herhaling van wat er in Baku gebeurde.”

Eenmaal aan de leiding controleerde Hamilton de race, waarna zijn overwinning nooit echt in gevaar kwam.

“Gisteren was een nachtmerrie maar mijn racesnelheid is meestal goed,” aldus Hamilton. “Ik voel me over het algemeen zeer comfortabel tijdens de races.”

Hamilton en Bottas behaalden in Spanje de vijfde dubbeloverwinning op rij voor Mercedes en daarmee schrijven beide heren geschiedenis. Nog nooit slaagde een F1-team er immers in om tijdens de eerste vijf races van een seizoen telkens een dubbeloverwinning te behalen.

“Met deze vijf dubbeloverwinningen zijn we echt geschiedenis aan het schrijven, ik ben zeer, zeer blij,” zei Hamilton meteen na afloop van de race.

Dieter Zetsche neemt later deze maand afscheid van zijn rol als CEO van Mercedes en mocht mee op het podium om te vieren.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België