Lewis Hamilton weet niet wat te zeggen na zijn polepositie

05 september 2015 — Het was al op vrijdag duidelijk dat Lewis Hamilton de te kloppen man ging zijn tijdens de kwalificatie van de GP van Italië in Monza. De Brit maakte zijn favorietenrol waar en bleef ruim twee tienden voor de Ferrari's.

image
Lewis Hamilton heeft op zaterdag de pole positie behaald tijdens de GP van Italië op het circuit van Monza. Op het einde had hij ruim twee tienden voorsprong op eerste achtervolger Kimi Räikkönen. Het aantal pole posities dit seizoen staat momenteel op elf, waarmee de Brit erg tevreden is. Maar Hamilton, met blond haar, vond dat hij in België een betere laatste ronde reed.

Hamilton feliciteert eerst en vooral Ferrari. Beide Ferrari rijders wisten Lewis Hamilton en Nico Rosberg te splitsen. “Ferrari deed het erg goed. Het gat is niet al te groot.”

Verder weet Lewis Hamilton niet meteen wat te zeggen. Na elf eerste plaatsen tijdens de kwalificatie is hij deze keer snel uitgepraat. “Ik wil graag iedereen van het team bedanken”, zegt Hamilton dan maar. “De betrouwbaarheid van onze wagen heeft een hoger niveau bereikt, wat erg positief is.”

Nico Rosberg eindigde dus de kwalificatie als vierde. Hamilton is nog niet op de hoogte wat er gebeurd is. Beide Mercedes rijders kregen aan het begin van het weekend een nieuwe motor, maar Rosberg moest terug gaan naar de oude motor. Hamilton denkt niet dat hij dezelfde problemen zal krijgen. “Ik weet niet precies wat er is gebeurd met Nico, maar ik maak me geen zorgen over mijn krachtbron.”

“Verder weet ik niet meteen wat ik nog moet zeggen”, zegt hij al zuchtend. “Mijn laatste ronde in Spa was beter”, eindigt Hamilton zijn interview meteen na de kwalificatie.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België