Lewis Hamilton wil 45 miljoen euro per jaar verdienen

16 november 2020 — Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt zich geen zorgen over de contractbesprekingen met Lewis Hamilton, die naar verluidt aast op een driejarig contract ter waarde van 135 miljoen euro.

Als we het Britse ‘Daily Mail’ mogen geloven wil Lewis Hamilton een contract van drie jaar ter waarde van ongeveer 135 miljoen euro.

Tijdens de GP Emila-Romagna in Imola liet de zevenvoudige wereldkampioen nog verstaan dat er geen garantie was dat hij volgend jaar nog in de F1 zou zijn maar Toto Wolff heeft er alle vertrouwen in dat ze er wel uit zullen raken met een ‘gebalanceerde’ uitkomst.

“We vullen elkaar goed aan,” aldus Wolff. “We zouden hem graag in de auto hebben en hij wil graag bij Mercedes rijden omdat we competitief zijn. Dus ik denk dat er een goede balans is.”

Naar alle verwachting zal er nu, nadat Hamilton zijn gisteren zijn zevende wereldtitel wist te veroveren, schot in de zaak komen van zijn contractbesprekingen. Maar Wolff wil zich niet laten vastpinnen op een datum omwille van nogal voor de hand liggende redenen.

“Ik wil hier geen datum laten vallen omdat, als ik dat doe, iedereen het bij elke race gaat vragen”, gaat Wolff verder.

“Maar dit is wat we hebben afgesproken. Ik denk dat het belangrijk was om ervoor te zorgen dat we beide titels veiliggesteld hebben en op die manier een meer ontspannen benadering van de discussie over de toekomst hebben.”

‘Daily Mail’ berichtte eerder al over het voorstel, dat ook gesteund werd door Toto Wolff, om een plafond in te stellen voor het salaris van de F1-piloten. Naar verluidt zouden de teams vanaf 2023 maximum vijfentwintig miljoen euro per jaar mogen uitgeven aan het salaris van de rijders.

Deze nieuwe regel werd ook al aangehaald als een van de redenen waarom de contractbesprekingen tussen Hamilton en Mercedes maar blijven aanslepen. De mogelijkheid bestaat dat het vanaf nu snel kan gaan en dat de Brit nog een contract zal tekenen voor het budgetplafond in voegen zal gaan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België