Lewis Hamilton wil na zijn racecarrière nieuwe dingen leren

13 december 2018 — Lewis Hamilton is niet geïnteresseerd om het makkelijke pad te volgen na zijn racecarrière en de eerste de beste job in de F1 aannemen. “Het intrigeert me om iets nieuws te leren,” aldus Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Believe any dream can come true. Work hard, don’t let anyone say you can’t do it ߙϰߏ¾ #believe

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Het voorbije jaar heeft Lewis Hamilton niet stil gezeten. Naast het winnen van een vijfde wereldtitel was de Brit ook bezig met zijn modecollectie bij partner Tommy Hilfiger en wil hij meer tijd besteden aan liefdadigheidsprojecten.

Op een sponsorevenement van Hewlett Packard Enterprises liet de vijfvoudige wereldkampioen weten dat hij nog niet wil denken aan zijn racepensioen. Toch moet hij toegeven dat hij uitkijkt naar het feit dat hij nieuwe dingen zou kunnen gaan leren.

“Ik weet eigenlijk niet wat er naast de F1 bestaat,” aldus Hamilton. “Veel sportmensen zijn in dat geval want ze hebben nooit iets anders gedaan.”

“In mijn deeltijds leven naast de F1 probeer ik uit te zoeken welke andere dingen ik graag wil gaan doen.”

“Het zou natuurlijk heel makkelijk zijn voor mij om naar alle GP’s te komen als ik gestopt ben met racen, misschien wel als nummer twee achter Toto. Ik heb jarenlang geracet, ik ken het zo goed als gelijk wie. Maar nu ben ik geïntrigeerd om iets nieuws te leren.”

Eerder dit jaar verbond Hamilton zijn lot aan Mercedes tot einde 2020. Dat is niet toevallig want vanaf 2021 zal de Formule 1 er op elk gebied weer anders gaan uitzien.

“In 2021 zullen de regels veranderen, de Formule 1 bevindt zich momenteel in een dynamische omschakeling met het nieuwe management,” gaat Hamilton verder. “De overeenkomst bij de teams, waar Toto hard aan het werken is, zal snel op een punt komen dat er heronderhandeld moet worden.”

“Ik leg mijn oor zoveel mogelijk te luister,” besluit de F1-kampioen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België