Lewis Hamilton woest na bestraffing: “Ze proberen alles te doen om mij te stoppen”

27 september 2020 — Lewis Hamilton was na afloop van de GP van Rusland niet te spreken over de dubbele tijdstraf die hij kreeg. De zesvoudig wereldkampioen beschuldigt zelfs de stewards ervan dat ze alles in het werk stellen om hem tegen te werken.

“Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd?!!” schreeuwde Hamilton over de boordradio toen hem verteld werd dat hij een dubbele tijdstraf kreeg. “Waar staat dat in het reglement?”

Hamilton finishte ondanks de dubbele tijdstraf alsnog als derde op het podium maar het gezicht van Hamilton sprak boekdelen. Vragen van Johnny Herbert over de tijdstraf ontweek hij enigszins.

“Het maakt niet uit wat er voor de race gebeurd is. Het is gebeurd,” aldus een gefrustreerde Hamilton. “Het was niet mijn allerbeste dag, maar het is nu eenmaal zo.”

“Ik heb tijdens de race niet veel gedaan, gewoon mijn positie wat aangehouden. Mijn felicitaties uiteraard voor Valtteri en zijn overwinning.”

Echt meevieren met Bottas op het podium deed Hamilton vervolgens niet en het was pas tijdens een interview met ‘Sky Sports F1’ dat Hamilton echt zijn frustraties uitte.

“Ik moet even bekijken wat de regels zijn. Ik moet zien wat ik juist verkeerd heb gedaan. Ik ben er zeker van dat niemand ooit twee tijdstraffen van vijf seconden voor zoiets belachelijk heeft gekregen!”

“Ik heb niemand in gevaar gebracht. Ik heb dit eerder al op ongelooflijk veel circuits gedaan en er werden nooit vragen over gesteld.”

Vervolgens liet Hamilton zijn frustraties verder de vrije loop gaan en uitte hij zelfs opmerkelijke beschuldigingen richting de stewards.

“Uiteraard is deze bestraffing buitensporig,” antwoordde Hamilton op een vraag hierover. “Maar je kan dit verwachten.”

“Ze proberen mij te stoppen,” verwees Hamilton naar de stewards. “Maar het is oké, ik moet gewoon proberen doorgaan en gefocust blijven en zien wat er vervolgens gebeurd.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België