logo
 

“Lewis zal nog steeds snel naar voor komen”

19 juli 2014 — Nico Rosberg geeft na de kwalificaties te kennen dat de crash van Hamilton niets heeft veranderd aan de aanpak van de Duitser voor de rest van de sessie. image

Na de complete dominantie van Mercedes tijdens de vrije trainingen leek het er tijdens de kwalificaties opnieuw op dat de strijd om de polepositie tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg zou gaan. Hamilton kreeg echter af te rekenen met een remprobleem, waardoor hij bij het aansnijden van bocht 9 spinde en zwaar van de baan ging. De opgave was een feit.

Hamilton start de race op zondag dus vanaf P16, maar voor Nico Rosberg is dat geen signaal om het rustiger aan te gaan doen. De Duitser reed zijn W05 dan wel naar de polepositie, het verschil naar beide Williams-wagens achter hem bedraagt slechts twee tienden.

“Lewis zal nog steeds sterk terug naar voor komen.” legt Rosberg uit. “Het zal moeilijk te voorspellen zijn. Ik zal me op mijn eigen race concentreren, en zal hoe dan ook moeten aanvallen om een kloof te slaan. Daarna zie ik wel waar ik sta qua strategie.”

Het was echter niet enkel voor Hamilton dat er zich remproblemen voordeden, ook Rosberg kampte met nukkige remmen.

“In Q1 kende ik problemen met de remmen. We hadden ze gewisseld net voor de start van de kwalificatie, maar de hele kwalificatie voelden ze niet goed aan. Het ergste was tijdens Q1, daarna ging het beter. We rijden elk met andere remmen, dus het probleem van Lewis was niet van tel op mijn wagen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België