Liberty Media dreigt Ferrari miljoenenbonus af te nemen

21 januari 2017 — Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, dreigt Ferrari haar bonus in de verdeling van het prijzengeld af te nemen.

Al jarenlang krijgt Ferrari een miljoenenbonus in de Formule 1. Ferrari is het enige team dat reeds sinds het begin van de Formule 1 deelneemt en dat ook ieder jaar heeft gedaan. Omwille onder meer daarvan, en haar belang voor de sport, krijgt Ferrari een extra miljoenenbonus bij de verdeling van het prijzengeld.


Ferrari speelde al meermaals hoog spel om die bonus te rechtvaardigen. Het dreigde er in het verleden al meermaals mee om de Formule 1 te verlaten indien het haar bonus zou verliezen. Liberty Media dreigt nu echter roet in het eten te gooien. Liberty Media-president Greg Maffei wil de zaak immers herbekijken.

Liberty wil het extra prijzengeld dat Ferrari krijgt eventueel verdelen over de andere teams. Daardoor zouden de verschillen tussen de teams kleiner worden en dat zou volgens Liberty het spektakel ten goede komen. Doordat de F1-races spectaculairder worden zou Ferrari vervolgens nog meer sponsorgelden kunnen aantrekken, wat dan weer het verlies aan bonusgeld zou compenseren.

“Wanneer je Ferrari bent dan heb je enorm veel sponsorgelden die je rechtstreeks krijgt. Die zouden alleen maar groter worden indien je betere races krijgt. Ik denk dan ook na over het herbalanceren van het prijzengeld over de verschillende teams. Wat Ferrari betreft verwacht ik dat ze meer sponsorgeld kunnen aantrekken wanneer wij een schitterend platform voor hen creëren. Het is dus een kwestie van geven en nemen,” aldus Greg Maffei.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België