Liberty Media streeft naar 24 races op F1-kalender en roterende races

21 november 2020 — F1-baas Chase Carey laat verstaan dat er gestreefd wordt naar een F1-kalender van vierentwintig races in de toekomst met een aantal evenementen die alternerend zullen plaatsvinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Liberty Media heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze kalender willen uitbreiden, op die manier willen ze kosten van de organisatoren drukken. Dit jaar zouden er normaalgesproken tweeëntwintig races plaatsvinden maar door COVID-19 werd dat herleid naar zeventien stuks. Voor volgend jaar is er al een voorlopige kalender met drieëntwintig races.

“We verwachten de komende jaren naar een kalender van vierentwintig races te gaan”, vertelde hij op een virtuele bijeenkomst van beleggers deze week.

“We zullen waarschijnlijk een paar races roteren, zodat we in staat zullen zijn om een paar nieuwe partners tegemoet te komen,” voegde hij eraan toe. “Maar ze zullen beperkt zijn, want lange termijn samenwerkingen blijven onze prioriteit.”

Door COVID-19 zagen we dit jaar een aantal oude bekenden terugkeren op de F1-kalender, zoals Imola en Turkije, en mochten we kennismaken met nieuwkomers zoals Portimao en Mugello. Carey vertelt dat er een aantal organisatoren zijn zoals Imola, Istanbul Park en Portimao, die in de toekomst meer races willen organiseren.

Carey, die begin 2021 het stokje als CEO van de F1 zal doorgeven aan Stefano Domenicali, hoopt dat alles zo snel mogelijk weer naar het normale kan terugkeren.

De Amerikaan is trots hoe de F1 de huidige pandemie heeft aangepakt en hij vertelt dat ze hebben getoond hoe er veilig gereisd kan worden, hij voegde er ook nog aan toe dat andere evenementen dit als voorbeeld willen gebruiken.

Er wordt ook naar de toekomst gekeken en Carey kijkt uit naar 2022 want dan gaan de nieuwe regels in voegen op zowel sportief, technisch als financieel vlak. Maar hij is ook realistisch en stelt dat niemand weet hoe de pandemie verder zal evolueren.

“Dit gezegd zijnde, erkennen we dat we geen kristallen bol hebben als het gaat om het virus, dus we zullen voorbereid zijn op het onbekende. Wanneer de wereld het virus stilaan achter zich laat, zal de F1 bereid zijn om de draad weer op te nemen waar we waren vóór de virusonderbreking. Wij geloven dat de wereld unieke gebeurtenissen, live en op schermen, meer dan ooit zal waarderen.”

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België