Liberty Media: “Wanneer er terug F1-races met publiek zijn? Geen idee!”

22 mei 2020 — Liberty Media puzzelt volop aan de nieuwe F1-kalender voor dit jaar maar daarnaast blijft het ook koffiedik kijken wanneer we terug F1-races met publiek zullen krijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De eerste races van de nieuwe F1-kalender 2020 zullen sowieso zonder publiek afgewerkt worden. De eerste twee races in Oostenrijk zullen onder strikte veiligheidsmaatregelen verreden worden waarna het F1-circus normaal gesproken naar Groot-Brittannië zou moeten verhuizen.

Het is echter hoogst onzeker of die races op het circuit van Silverstone zelfs zonder publiek kunnen plaatsvinden. En daarmee blijkt dat zelfs racen zonder publiek niet altijd eenvoudig in te plannen is, laat staan dat er een voorspelling kan gedaan worden wanneer er wel opnieuw met publiek zal geracet worden.

“Dat is het grote onbekende,” aldus Liberty-CEO Greg Maffei volgens ‘Motorsport-total’ tijdens een virtuele jaarvergadering;

“Ik denk dat we een voorzichtige houding aannemen wat het geloof betreft dat de dingen zich zullen aanpassen en dat de dingen zullen veranderen.”

Maffei bevestigde nogmaals dat het erg moeilijk is om de toekomst te voorspellen en dat er waarschijnlijk nog wel enige tijd races zonder publiek zullen plaatsvinden, net zoals Liberty media in de concertwereld zich momenteel genoodzaakt zich om heel wat concerten niet te laten doorgaan.

Het grote verschil met de Formule 1 is dat races zonder publiek kunnen doorgaan waardoor er langs de kant van de tv-gelden alsnog een vorm van inkomsten kan gegenereerd worden.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België