“Liberty Media wil F1-races in 2021 een uur en tien minuten eerder laten beginnen”

06 januari 2021 — Het ziet er naar uit dat we bijkomende wijzigingen aan het format van de F1-raceweekends gaan krijgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport)

In 2018 voerde Liberty Media als nieuwe eigenaar van de Formule 1 een belangrijke wijziging door in het aanvangsuur van de races. Zo werd er niet langer traditioneel op het uur gestart, de races werd ook een uur later aangevat zodat dit beter zou uitkomen voor de Amerikaanse markt alsook de tv-zenders.

Voor ons Europeanen zorgde dit ervoor dat de Europese races niet langer traditioneel om 14u van start gingen maar pas om 15u10. Daarin lijkt nu echter opnieuw verandering te gaan komen.

Het meestal goed ingelichte ‘Racefans’ laat immers weten dat Liberty Media de F1-races opnieuw op het uur wil laten beginnen en dus niet meer om tien na. Bovendien zouden de races in Europa opnieuw een uur vervroegd worden en dus op het uur beginnen zoals dat jaren geleden het geval was.

Het gewijzigde aanvangsuur zou de tweede belangrijke aanpassing aan het format van een F1-raceweekend zijn, dit nadat eerder al werd beslist om de oefensessies op vrijdag in te korten tot twee keer een uur.

De aanpassing zou nog met de teams besproken moeten worden maar daar wordt weinig weerstand verwacht.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België