Liberty Media wil meer dan 21 races op de F1-kalender en een nachtrace in Las Vegas

17 november 2016 — Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, zou graag hebben dat de F1-kalender nog verder wordt uitgebreid.


Dit seizoen telde de F1-kalender een record aantal races: 21 races om precies te zijn. Lange tijd hielden de F1-teams een uitbreiding van de kalender tegen. De kalender barstte immers reeds uit haar voegen en het jaar was bijzonder druk en belastend voor het personeel, om nog niet te spreken van de extra kosten die bijkomende races met zich meebrengen.

De F1-teams gingen uiteindelijk akkoord met een uitbreiding van de kalender omwille van de extra inkomsten die ze zouden genereren. Daardoor groeide de F1-kalender van negentien races naar eenentwintig races. Volgens Liberty media, de nieuwe eigenaar van de F1, is er echter nog ruimte om de F1-kalender met een aantal extra races verder uit te breiden.

“Er is interesse om het aantal races tot een bepaald aantal uit te breiden,” aldus directeur Greg Maffei tegenover ‘Reuters’. “De FIA verdient meer geld, de teams verdienen meer geld en wij verdienen meer geld.”

“Uiteraard is er een limiet, zeker wat het rondreizen van de wagens rondom de wereld betreft. Ik verwacht echter dat we de kalender met een beperkt aantal races kunnen uitbreiden.”

Ook de F1-kalender voor 2017 telt opnieuw eenentwintig races. De races in Canada, Duitsland en Brazilië staan wel nog onder voorbehoud op de kalender. Volgens Maffei moet er voor een toekomstige uitbreiding van de kalender vooral naar Amerika en Azië gekeken worden.

“Ik hou vooral van het idee om een nachtrace in Las Vegas te organiseren,” aldus Maffei. Maffei beseft dat de bakermat van de Formule 1 in Europa ligt maar andere regio’s zijn volgens hem simpelweg bereid om meer te betalen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België