Licht in de duisternis voor McLaren

07 juli 2013 — McLaren pakte vandaag nog eens met beide rijders punten, en dat is een zeer welkom resultaat voor het Britse team. image

“Er waren heel wat positieve punten vandaag in Duitsland. We hadden een behoorlijk goede snelheid, en het voelde goed om nog eens te vechten met de rijders die zich wat meer voorin bevinden. We hadden zelfs niet eens zo’n grote achterstand op de eerste vier.” begon Button na de race.

“Deze punten zijn heel welkom. Misschien zat er nog wel wat meer in, als ik niet zou zijn opgehouden door de Caterhams. Je zou verwachten dat ze toch aan de kant zou gaan als je in strijd bent om posities. Het is jammer, want op het einde van het seizoen zouden deze punten wel eens zeer kostbaar kunnen geweest zijn. Uiteindelijk mogen we toch tevreden zijn met de stappen die we tot nu toe gezet hebben. De wagen wordt steeds beter, we moeten alleen nog wat meer pure snelheid eruit zien te halen.”

Ook Sergio Perez is uiterst tevreden met zijn achtste plaats. “De wagen voelde een stuk beter dan gisteren. De snelheid was beter, en de bandenslijtage was minder dan hetgeen we hadden berekend. Daardoor konden we onze laatste stint wat verlengen. We hebben echt het maximale eruit gehaald, en daar mogen we tevreden mee zijn.” verklaarde de Mexicaan.

“De herstart was als het begin van een nieuwe race waarin ik vooral mijn banden probeerde te sparen. Op het einde van de wedstrijd verloor ik nog een plaats aan Mark Webber, maar het is moeilijk om die achter je te houden. Dit was ongetwijfeld een veel betere race dan Silverstone en ik hoop dat we ook in Hongarije weer wat beter zullen presteren.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België