“Liever een tweede plaats dan teamorders”

09 november 2010 — Bij Red Bull komt men zondag mischien wel voor een verscheurende keuze te staan. Als het van Dietrich Mateschitz afhangt zullen er echter geen teamorders komen.

Red Bull blaast de laatste dagen koud en warm tegelijkertijd. Enerzijds hoor je overal dat ze geen teamorders gaan gebruiken, anderzijds lees je tussen de regels door dat ze het ook niet helemaal uitsluiten.

Volgens veel insiders hoopt men bij de renstal dat het niet zover komt dat ze dergelijke beslissing moeten nemen. Anders zouden de harde woorden die de renstal uitte na de teamorders van Ferrari in Hockenheim wel eens als een boomerang terug kunnen keren.

Volgens Dietrich Mateschitz, de grote baas bij Red Bull, zullen er echter geen teamorders worden gegeven. Mateschitz zei de voorbije weken al dat hij helemaal niet van teamorders moet weten en die woorden bekrachtigde hij nog eens na de gp van Brazilië.

Mateschitz verklaarde dan ook dat hij zich helemaal in het resultaat van de gp van Brazilië kan vinden, ook al speelde het in het voordeel van Alonso dat Red Bull geen teamorders gebruikte.

“Het was voor ons geen optie om ons te mengen tussen de rijders in de race,” aldus Mateschitz. “De hele wereld veroordeelde Ferrari voor wat ze deden in Hockenheim. Wij worden echter als idioten beschouwd omdat we het niet deden tijdens de race in Brazilië.”

“We hebben er zelfs nooit aan gedacht, zeker niet als beide rijders nog kans maken op de titel.”

Als je Mateschitz mag geloven komen er ook geen teamorders in Abu Dhabi. Al sluit dat dan weer wel niet uit dat er achter gesloten deuren wordt gevraagd dat de rijders eventueel zelf initiatief nemen. Bijvoorbeeld om de andere rijder voorbij te laten indien hijzelf geen kans meer maakt op de titel.

“Zondag zullen we weten of we ook de andere titel behalen. Onder de juiste omstandigheden kan een tweede plaats echter beter zijn dan een eerste plaats die het gevolg is van teamorders.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België