“Liever tien teams dan Ferrari verliezen”

13 december 2012 — Het ziet er naar uit dat we in 2013 slechts elf teams op de startgrid zullen krijgen. Bernie Ecclestone zou zelfs met tien teams tevreden zijn.

image
Enkele jaren gelden zag het er even naar uit dat de startgrid zou uitbreiden naar dertien teams. Uiteindelijk haakte USF1 af. Het voorbije seizoen hadden we twaalf teams op de grid, maar het ziet er naar uit dat HRT definitief zal moeten afhaken in 2013.

HRT is reeds geruime tijd op zoek naar een overnamekandidaat, maar dat lijkt niet te lukken. Het team staat niet vermeld op de officiële deelnemerslijst voor 2013. Ecclestone zelf vindt het alvast niet erg dat een team zoals HRT van de F1-grid verdwijnt.

Meer zelfs, Ecclestone zou zelfs tevreden zijn met tien teams op de grid, aangezien hij naar verluidt nooit een echt grote voorstander van meer teams op de grid is geweest. Voor Ecclestone is het veel belangrijker dat gevestigde waarden zoals Ferrari blijven deel uitmaken van de sport.

“Ik zou er liever tien hebben,” zei Ecclestone tegenover Reuters. “Ik heb nooit gewild dat er twaalf teams deelnemen. Het is veel eenvoudiger met tien teams, ook voor de promotoren en het transport. We hebben liever tien teams, zo lang we Ferrari maar niet verliezen.”

Volgens Bernie Ecclestone mag HRT ook alle hoop vergeten op een mogelijke koper: “Ik denk niet dat iemand hen wil kopen.”

HRT debuteerde in 2010 samen met Virgin Racing (Marussia)  en Lotus F1 (Caterham) in de Formule 1. De teams werden aangetrokken door de sport toen de jaren daarvoor enkele teams de Formule 1 verlieten, waaronder Toyota en Honda.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België