logo
 

Lockdown Noord-Italië: Ferrari in de problemen?

08 maart 2020 — Het belooft een moeilijke seizoensstart te worden voor Ferrari nadat de regering gisteren besliste om Noord-Italië, waaronder ook Modena, in lockdown te laten gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Normaalgesproken gaat volgend weekend het nieuwe F1-seizoen in Melbourne van start met de GP van Australië maar Ferrari bevindt zich op dit moment in een lastig parket.

Gisteren kondigde de Italiaanse regering extra maatregelen aan die het verbieden om nog in en uit Noord-Italië te reizen. Daartoe behoort ook de regio Modena, waar het hoofdkwartier van Ferrari gevestigd is.

​“Voor Lombardije en voor de andere noordelijke provincies die ik heb opgesomd zal er een verbod zijn voor iedereen om in en uit deze gebieden te bewegen en ook binnen hetzelfde gebied,” zei minister-president Giuseppe Conte.

“Uitzonderingen zullen alleen worden toegestaan voor bewezen professionele behoeften, uitzonderlijke gevallen en gezondheidskwesties.”

​Het Ferrari-personeel dat mee naar Australië moet zou al onderweg geweest zijn voor de nieuwe maatregelen van kracht waren maar het lijdt geen twijfel dat ook het personeel dat in Maranello werkt tijdens een raceweekend hinder zal ondervinden.

De maatregelen zijn voorlopig al van kracht tot drie april en hoogstwaarschijnlijk zal daar tijdens het openingsweekend in Australië niet veel van te merken zijn. Hoe het daarna verder gaat blijft echter onduidelijk maar de boel kan wel eens snel grotere proporties aannemen.

Er staan namelijk boetes en gevangenisstraffen op het in- en uitreizen van het gebied, het is dus onduidelijk hoe Ferrari die situatie moet aanpakken. De kans bestaat dat het personeel dat nu reeds vertrokken is niet zal kunnen terugkeren naar Italië voor drie april.

Met AlphaTauri is er nog een tweede Italiaans team aan de slag in de Formule 1 maar hun hoofdkwartier in Faenza ligt buiten het afgesloten gebied. Dat betekent echter niet dat zij geen problemen hebben want de meeste landen beginnen ook maatregelen te treffen voor Italianen die het land binnenkomen.

De aanwezigheid vanë in de Formule 1 is groot want naast AlphaTauri en Ferrari komt ook bandenleverancier Pirelli er vandaan. Ross Brawn liet vorige week alvast weten dat als niet iedereen kan deelnemen er geen F1-race zal gereden worden.
Wordt vervolgd…

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België