“Lockdowns door coronavirus vormen een uitdaging om het F1-seizoen af te werken”

02 november 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zegt dat de bijkomende lockdowns door COVID-19 in Europa een uitdaging zijn maar dat ze werkbaar zijn voor de F1 om het laatste deel van het seizoen tot een goed einde te brengen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

In Frankrijk en Duitsland waren er al nieuwe lockdown-maatregelen en vandaag volgde ook het Verenigd Koninkrijk om volgens Premier Boris Johnson een medische en morele ramp te voorkomen.

Deze maatregelen zullen ook een impact hebben op het laatste deel van het F1-seizoen maar Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft er vertrouwen in dat alles tot een goed einde kan worden gebracht.

“Ik denk dat de lockdowns die we nu in Europa zien heel anders zijn dan de lockdowns in het voorjaar,” aldus Wolff. “In het voorjaar was het een volledige stillegging van elke activiteit. Naar het werk gaan, op straat komen.”

“Ik denk dat deze keer, althans wat we vanuit Frankrijk en Duitsland kunnen zien, de toegang tot cafés, restaurants en vrijetijdsplaatsen is stopgezet of is verboden.”

“Naar het werk gaan is nog steeds toegestaan voor degenen die moeten gaan werken. Het zal ons leven beïnvloeden, dat is zeker. Het zal een grote impact hebben op sommige industrieën. Maar ik denk dat we een manier kunnen vinden om er omheen te werken.”

Er heersen in de Formule 1 strenge protocollen als het over COVID-19 gaat en tot nu toe valt het aantal gevallen in de paddock mee maar volgens Wolff zal het vooral van de lokale autoriteiten afhangen of ze het al dan niet veilig vinden om de races te laten doorgaan.

“Je weet nooit of we alle races kunnen laten doorgaan die nog overblijven omdat de gezondheidskwestie duidelijk op de eerste plaats komt,” zei Wolff.

“Het is in de handen van de gezondheidsautoriteiten in de landen die we bezoeken om de autosport te accepteren en ons te ontvangen.”

“Als deze mensen besluiten dat het te veel risico’s met zich meebrengt, dan kunnen we daar natuurlijk niet racen. En zo is het besluitvormingsproces ontstaan.”

“Ik denk dat de Formule 1 echt een geweldige job heeft gedaan, en daarmee bedoel ik de FIA, FOM en de teams, in het runnen van een kampioenschap. In tegenstelling tot vele andere teamkampioenschappen die ofwel worden uitgevoerd op een kleinere schaal of volledig beperkt in een bepaald gebied.”

“We hebben van land tot land gereisd, we hebben ons in onze bubbels gehouden, we hebben heel weinig positieve Covid 19-gevallen gehad en daarom denk ik niet dat we echt een risico vormen in een land dat we bezoeken, omdat we waarschijnlijk de veiligste groep mensen zijn die er is,” voegde de Oostenrijker eraan toe.

“Maar wie ben ik om te oordelen? Iemand die veel meer weet en begrijpt over de medische situatie zal een inbreng hebben en de FIA en FOM inspraak geven, we moeten gewoon hun adviezen volgen.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België