logo
 

Lotus blikt vooruit op GP van Monaco

12 mei 2010 — Bij de renstal Lotus zijn zowel de rijders als technisch directeur Mike Gascoyne helemaal klaar om aan de Grote Prijs van Monaco te beginnen.

Dat de Grote Prijs van Monaco ieder seizoen op de kalender staat en tevens nooit zal verdwijnen, dat is iets dat niet te betwisten valt. Voor veel supporters trekt de Formule 1 enkel en alleen richting het stratencircuit om er een hoop geld weg te halen, van sensatie vindt men vaak dat er dan weer amper kan gesproken worden. Anderen zien de GP van Monaco dan weer als een bezienswaardigheid omwille van de glitter en glamour die er jaarlijks wordt opgevangen. Wat eveneens geweten is is dat je in Monaco absoluut niet over de beste wagen moet beschikken om de overwinning op zak te steken. Diegene die de kwalificatie ‘wint’ maakt simpelweg een enorme kans op de zege of het podium. Ook Lotus hoopt op een uitzonderlijk goed resultaat.


“Monaco is een unieke plek want als je er gewoon al wandelt dan besef je dat het gek is om op dit circuit te racen. Het circuit is erg hobbelig en inhalen is hier amper mogelijk. De kwalificatie is erg kritisch en we zullen tegen zaterdag dan ook perfect voorbereid moeten zijn. Onze wagen is erg goed in trage sectoren van een circuit en bovendien won onze rijder, Jarno Trulli, hier voorheen al eens. We zullen hier een erg bijzonder weekend kennen”, aldus Mike Gascoyne.


Lotus-rijder Jarno Trulli ging in 2004 inderdaad nog met de zege aan de haal in Monaco. De Italiaanse rijder reed toen wel nog voor Renault maar zijn ervaring zou hem ook in 2010 wel eens ten gunste kunnen komen.


“De Grote Prijs van Monaco is een bijzonder gebeuren op zich. Je hoeft hier niet in een wagen te racen om te ondervinden dat er spanning aanwezig is. Elke rijder wil hier graag winnen en in 2004 was ik een van de gelukkigen die het kon waarmaken. We zullen ons moeten concentreren op de race en als rijder zal ik met de grote druk moeten kunnen omgaan. Je krijgt hier amper de tijd om na te denken maar dat is nu eenmaal zo. Het is aan de rijder om met die druk om te gaan”, zo verklaarde Jarno Trulli.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België