logo
 

Lotus-duo ontgoocheld

22 september 2012 — Dit seizoen presteert het Lotus-team uitermate goed. Het is dan ook uitkijken naar de eerste zege voor het team, al ziet het er niet naar uit dat deze voor dit weekend zal zijn.

Romain Grosjean, die terug in de wagen zit na een schorsing van één wedstrijd, kwalificeerde zich op de achtste plaats, terwijl Kimi Raikkonen tevreden moet zijn met een twaalfde tijd. Tevreden zijn de twee allerminst. Grosjean: “We hebben al het hele weekend moeite om de juiste grip te vinden. Dit is een zeer moeilijk circuit. We mogen dan eigenlijk nog tevreden zijn dat we Q3 gehaald hebben. Tijdens mijn laatste snelle ronde voelde de auto goed aan, maar het mocht niet zijn. Ik kwam net niet in aanraking met de muur, omdat ik net iets te hard pushte.”

Raikkonen: “De twaalfde plaats is absoluut niet waar we wilden staan, maar zo is het nu eenmaal. Op gebruikte banden waren we zelfs iets sneller dan op splinternieuw rubber, omdat de nieuwe banden gewoon geen grip boden. De auto voelde vandaag een stuk beter aan dan gisteren. De snelheid om voorin mee te strijden ontbrak, maar toch hoopten we om iets dichter te staan dan waar we ons nu bevinden. We zien wel wat de race van morgen brengt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België